Restauratie van Ferrari Testarossa Monodado Duespecchio 1987

29 oktober 2021 tontwerp

De Ferrari Testarossa is een van de bekendste sportwagens uit het Ferrari gamma.

De naam van de Testarossa verwijst net als die van de eveneens in 1984 uitgebrachte 288 GTO naar een prestigieus model uit de 250-serie. De auto is ontworpen door Pininfarina en gekenmerkt door zijn typische luchtsleuven in de deuren. Deze worden ook wel ‘egg-slicers’ (eiersnijders) genoemd. In 1986 besloot Ferrari, na verscheidene klachten van Testarossabezitters, de spiegel op de gebruikelijke plek onderaan de A-stijl te zetten en rechts ook een achteruitkijkspiegel te plaatsen. In 1985 heeft Pininfarina op vraag ook nog vijf roadsters gemaakt van de Testarossa.

De Ferrari Testarossa dankt zijn bekendheid bij het grote publiek door de populaire politieserie Miami Vice uit de jaren 80 waarin hij een prominente (hoofd)rol speelt.

START

Op basis van de zeldzaamheid van dit model Testarossa, zijn iconisch karakter en de goede toestand bij aankoop, werd besloten een fullbody ongelimiteerde restauratie op het voertuig uit te voeren. Deze restauratie is één van de parels uit het JWS Classic Cars gamma.

Zowel de carrosserie, mechanische onderdelen, als interieur werden volledig gedemonteerd. Motor, versnellingsbak, enzovoort werden tot in het kleinste detail ontmanteld voor restauratie en/of verbetering.

Het koetswerkgedeelte van het voertuig werd in zijn volledige naakte toestand gebracht om vervolgens naar de normen van de constructeur laag per laag qua lakwerk terug op te bouwen.

MOTORREVISIE

De motor werd tot het kleinste detail gedemonteerd, onderdelen werden maximaal vervangen waar mogelijk, om tot een optimaal resultaat van motororevisie te komen. Alle technische specificaties van constructeur Ferrari werden in acht genomen, onderdelen werden op het juiste moment aangetrokken.

Onafgezien het weinig gebruik en het quasi nihil slijtagekarakter van de motor werd er toch geopteerd voor topresultaat en werd de motor zonder uitzondering van enig onderdeel compleet aangepakt. Het eindresultaat is verbluffend.

WIELOPHANGING

De volledige wielophanging kreeg een totale make-over. Geen enkel onderdeel werd ongeroerd gelaten. Full gerestaureerd om de maximale wegligging en rijstabiliteit aan het voertuig te geven. Het huidige rijgedrag van de Ferrari Testarossa is onuitgesproken en beter als nieuwstaat.

AFWERKING

Na vijf jaar lange restauratie komt het einde in zicht. De assemblage van de met zorg behandelde onderdelen zal ongetwijfeld leiden tot een fabuleus eindresultaat. Onze Ferrari Testarossa Monodado Duespecchio zal ongetwijfeld één van de mooist rijdende Testarossa’s omvatten. Een echt concourbeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *