Weinig “homologatie specials” spreken zo tot de verbeelding als de voormalige DTM voertuigen uit de jaren 80. Deze Mercedes-Benz 190 E 2.5 Evolution I is een van de laatste exemplaren vindbaar in de wereld. Er zouden nog 19 geregistreerde voertuigen van bestaan. Er werden van deze “EVO” versies in totaliteit slechts 502 exemplaren gebouwd, zodat Mercedes-Benz kon deelnemen aan het Duitse DTM kampioenschap tegen de al even mythische Ford Sierra Cosworth en de BMW E30 M3 EVO. Dit voertuig werd origineel in 1989 in België geleverd aan de eerste eigenaar die er direct veel gebruik van gemaakt heeft. Zo zette de eerste eigenaar in de eerste 2 jaar ongeveer 132.000km op de teller. In 1991 werd de motor vervangen door de originele Mercedes dealer (complete onderhoudshistoriek met attest van vervanging beschikbaar).

Sinds begin jaren 2000 heeft het voertuig enkel maar deel uitgemaakt van privé collecties. In de laatste jaren werden kosten, noch moeite gespaard om het voertuig in perfecte staat te houden, waardoor deze wagen nog steeds zijn zeer strakke wegligging en snelle prestaties behoud.

Deze fantastische Mercedes-Benz 190 E Evolution I is per direct beschikbaar en kan u bezichtigen in onze showroom te Lier (België).

Disclaimer: Alle informatie op deze pagina werd naar best vermogen verstrekt. JWS Consult BV garandeert echter geenszins de correctheid en volledigheid van deze informatie.

#mercedesbenz

 • BOUWJAAR:

  1989

 • TRANSMISSIE:

  Manueel (5 versnellingen)

 • KILOMETERSTAND:

  182.127 km

 • BTW/MARGE:

  Marge

 • PRIJS:

  €109.950,-

INTERESSE?

Contacteer ons via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met u op.

  JWS Classic Cars houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

  interest-form