De Jaguar XK 120 werd in 1948 voorgesteld op de Earls Court Motor Show in Londen, waar de verbluffend mooie Jaguar voor redelijk wat commotie zorgde. De interesse in de toen ’s werelds snelste productiewagen verraste zelfs Jaguar. Het hart van de XK 120 werd gevormd door een nieuw ontwikkelde 6-in-lijn motor die door zijn sterk vermogen en koppel zelfs in de latere C-type en D-type racewagens werd gebruikt.

Deze XK120 Fixed-Head Coupe werd geproduceerd op 3 november 1952, met een British Racing Green exterieur en een tan lederen interieur en was bestemd voor de Amerikaanse markt, oorspronkelijk verkocht via Hornburg Jaguar in Los Angeles, Californië. Kortelings na de eerste verkoop werd het voertuig rood geschilderd en in de loop van de jaren 50 verdween het voertuig in een opslagplaats en bleef daar tot 2018 onaangeroerd achter. Na verkoop op de Bonhams Quail Lodge veiling in 2018 werd het voertuig door ons compleet gerestaureerd naar zijn originele kleurstelling zoals ook vermeld staat op het Jaguar heritage trust certificaat dat beschikbaar is bij het voertuig.

Deze Jaguar XK120 FHC is per direct beschikbaar en kan u bezichtigen in onze showroom te Lier (België).

Disclaimer: Alle informatie op deze pagina werd naar best vermogen verstrekt. JWS Consult BV garandeert echter geenszins de correctheid en volledigheid van deze informatie.

#Jaguar

 • BOUWJAAR:

  1952

 • TRANSMISSIE:

  Manueel (4 versnellingen)

 • KILOMETERSTAND:

  76.699 km

 • BTW/MARGE:

  Marge

 • PRIJS:

  € P.O.A

INTERESSE?

Contacteer ons via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met u op.

  JWS Classic Cars houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

  interest-form